Om Carina

Om Carina

 

Carina är född 1955 i Stockholm men har sedan ungdomsåren varit bosatt i Höga Kustens Ångermanland. Redan tidigt väcktes ett konstnärligt intresse. Det går till och med att säga att det kan ha funnits i generna med en pappa som målade tavlor och ställde ut, en farbror som arbetade heltid som konstnär, en faster som ägnade sig att slå fram verk i koppar, en farfar som målade och till och med några alster även av mamma. Carina stammar helt klart från en släkt av konstnärer.

 

I tonåren så provade sig Carina fram i olika konstarter så som emaljering av smycken i koppar, väveri, broderi, sömnad, silversmide, keramik, akvarellmålning. Som vuxen fastnar Carina för oljemålning som ger henne utlopp för hennes önskan att avbilda naturen och livets gång. På senare år har Carina fått ett nytt sätt att få utlopp för sin konstnärliga energi genom glaskonst.

 

Carina arbetar ständigt med att förkovra sig och reser årligen till olika platser som exempelvis Bretagne, Korsika och Italien för att träffa likasinnade och fördjupa sig i skapande processen. På somrarna försöker Carina att se naturen i Sverige i samband med kurser, bland annat Årjäng, Kosta, Grebbestad o södra Västkusten.

 

Carina leker gärna med kontraster, ljus och skugga. Tanken är att man ska bli ”glad” inte sorgsen av Carinas konst som består av mycket färg och gärna stora motiv, hav, sten, växter, blommor, rosor, växter. Inom sig när hon en önskan att kunna måla hästar men har ännu inte vågat sig på detta. Som näring för sin konst har Carina närheten till havet, som hon ser från sitt köksbord, och naturens skiftningar.

 

Välkommen att kontakta mig

 

e-post carina@carinategenfeldt.se

 

telefon 073–514 49 56

 

 

Besök i ateljén endast efter överenskommelse.

 

Copyright © All Rights Reserved